Al hoewel ik al langer bekend was met het geloof en een keuze gemaakt had voor Jezus, was ik toch nieuwsgierig naar die, voor mij onbekende, Alphacursus.

Ik wilde weten wat voor cursus dat was en hoe het er aan toeging en heb mij zodoende aangemeld. Het werd een bijzondere avontuur vanwege de diverse gastsprekers die werden uitgenodigd en ook de medecursisten.

Elke persoon was anders, maar we hadden één ding gemeen: dat we op zoek waren naar Meer. Doordat het gezelschap zo gemêleerd was, waren er veel vragen of God wel echt bestond. Geen vraag is te gek bij de Alpha. Naar mate we wekelijks meer de diepte ingingen kwamen wij tot vele inzichten. Ik mocht leren om te kijken door de ogen van andere mensen.

De cursus had een mooie opbouw, gezelligheid en humor kwam er ook aan te pas en niet ontbrekend de heerlijke en diverse maaltijden.

De Alphacursus is echt een aanrader voor ieder mens, ongeacht waar je staat. Ik ben echt van de Alpha-cursus gaan houden omdat het zo uniek is. De gastvrijheid, die een Alpha biedt, brengt mensen samen maar geeft ook handreikingen om in contact te komen met God.

Miquela van der Bent- Neyda
Rijnsburg