Het voelt als thuiskomen na zoveel jaar. Ik heb er heel veel aan gehad en heb er nu nog steeds veel aan. De opstap om naar kerk gaan is veel makkelijker en de relatie met Onze Lieve Heer is voor mij weer beter. Ik zit ook beter in mijn vel. Ik had dit veel eerder moeten doen.

Daar ben ik de leiding van de cursus ook heel dankbaar voor. Voor de mooie avonden én het weekend.

Helga Zwanenburg- Speel
Rijnsburg

Ik ben gelovig opgevoed, ben naar Christelijke scholen gegaan, catechisatie gevolgd, belijdenis gedaan, dus ik was al bekend met God, Jezus en de Heilige Geest. Ik wist dus alles al..., dacht ik.

Al hoewel ik al langer bekend was met het geloof en een keuze gemaakt had voor Jezus, was ik toch nieuwsgierig naar die, voor mij onbekende, Alphacursus.


Toen er aan Piet gevraagd werd of hij niet 'ns zin had om een keer de Alpha-cursus te volgen, reageerde hij alsof hem gevraagd werd iets krankzinnigs te doen. "Nee, hou op... da's niks voor mij". "Maar het is écht de moeite waard" drong zijn zwager aan, die zelf de cursus gedaan had. "Nee, geen denken aan". Het stond vast voor Piet; geloven was niks voor hem.

Na een christelijke opvoeding, meedoen en meewerken in de gemeente dacht ik "de weg in geloofsland" aardig te kennen. Te weten waar de oorsprong ligt van wie ik ben en wie ik zijn mag.


Ik ben 45 jaar en heb twee meiden van 11 en 14. Ik ben christelijk opgevoed, heb ooit belijdenis gedaan, ben gedoopt en heb de Alpha-cursus maar liefst drie keer gedaan. De eerste keer met mijn zusje en daarna alleen. De derde keer met een vriendin die Duits en katholiek is.


Op het honden-uitlaatveld hoorde ik over Alpha praten. Wat me opviel waren de blijde gezichten van de mensen terwijl er over gepraat werd. Dat wilde ook, die blijheid, en dus ging ik met Marion mee om zo'n cursus mee te maken.

Silvia:
“Ik kom uit een christelijk Rijnsburgs gezin. Als jong meisje van een jaar of elf-twaalf, hielp ik in het Evangelisatie-team op de camping. Mijn zussen waren daar ook. En ook later heb ik daar in het E-team gedraaid: kinderwerk, kerkdiensten. Je ging dan de campinggasten langs om ze over God te vertellen. Ik was dus best betrokken.