Youth-Alpha is voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Samen met leeftijdsgenoten vragen stellen.


Je hebt het over het geloof en het leven. We staan stil bij dingen, waar je niet altijd over nadenkt.


Thema’s van de avond zijn bijvoorbeeld:

  • - Is er meer?
  • - Waarom en hoe moet ik bidden of Bijbel lezen?
  • - Wie is Jezus?
  • - Hoe zit het met genezing?


Voor wie is Youth-Alpha?

Youth-Alpha mag je niet missen als je tussen de 13 en 17 jaar bent en nieuwsgierig bent naar wat het christelijk geloof eigenlijk inhoudt. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt. Wij zijn benieuwd naar jouw vragen dus geen vraag is te gek of raar.


Wanneer en waar?

De start van de cursus voor 2020 staat gepland op donderdag 1 oktober. Het zal een introductieavond zijn waarbij de vraag: ‘Is er meer?’ centraal zal staan. Ook de daarop volgende avonden zullen op donderdag zijn. De avonden beginnen om 18:30 en zijn om 21:30 afgelopen. De avonden zijn in de Koningin Wilhelminaschool (Kerkstraat 21). Met filmfragmenten, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Neem gerust vrienden, vriendinnen en klasgenoten mee!


Hoe ziet een avond eruit?

We beginnen de avonden met een gezellige en lekkere maaltijd. Nasi, bami en pasta alles komt voorbij! Lekker samen eten en (bij)praten, is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Daarna zal iemand van het team het thema inleiden met een ‘praatje’. Met filmfragmenten, muziek en nog meer leuke dingen worden de onderwerpen uitgelegd. Aansluitend aan het praatje gaan we uiteen in kleine gespreksgroepjes waarin we verder doorpraten over het onderwerp. Deze groepen zijn elke week hetzelfde, zo leer je elkaar steeds beter kennen. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden op al jouw/jullie vragen.

Vervolgens sluiten we in de groep af door nog even met elkaar te kletsen.


En als ik (veel) vragen heb?

Bij Youth-Alpha is geen vraag te gek. Je kunt alleen nieuwe dingen ontdekken door vragen te stellen. Juist daarvoor is veel ruimte bij Youth-Alpha. In de gespreksgroepen zullen we daarom met elkaar nadenken over jouw vragen!


In het kort!

Wat? Youth-Alpha
Wie? Voor iedereen tussen de 13 en 17 jaar.
Wanneer? O.v.b. najaar 2021, tien avonden en een weekend
Hoe laat? De avonden beginnen om 18.30 uur met een maaltijd en zijn om 21.30 uur afgelopen.
Waar? De Koningin Wilhelminaschool, Kerkstraat 21 in Rijnsburg


Meer weten?

Wil je meer weten over de Youth-Alpha of wil je je opgeven neem dan contact op met:

Karine Kromhout of Maria de Jong
Tel: 06-45805036 / 06-23593239 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: klik hier