De Avond-Alpha is een open en laagdrempelige cursus, waarin gelovige en niet-gelovige mensen samen willen nadenken en praten over dingen als “Is er meer tussen hemel en aarde?” en “Zo ja, wat dan?”

In een tiental avonden worden in discussies over een bepaald onderwerp gedachten uitgewisseld en vragen beantwoord. Alles op een heel informele en ongedwongen manier met respect voor elke mening of gedachte. Het doel is om in deze gesprekken ook te vertellen wat het christelijk geloof nou eigenlijk inhoudt.


Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus heeft geen speciale doelgroep en is voor iedereen in de leeftijd vanaf 20 jaar tot 99 jaar, zodat er altijd een gezellige mix ontstaat.


Hoe ziet een avond er uit?

De cursusavond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke, warme maaltijd, waarbij men eerst de kans heeft met elkaar kennis te maken en de ‘dingen van de dag’ te bespreken. Hierna volgt een inleiding over een bepaald onderwerp, dat na de koffie in kleinere groepen besproken wordt en waarbij gelegenheid is om vragen te stellen. Rond 21:30 uur is de cursusavond afgelopen. Een ieder zal merken dat deze avonden erg gezellig en leerzaam zijn en voorbij vliegen.


Start en locatie cursus

De nieuwe Alpha-cursus start met een kennismakings- en informatie avond op maandag 13 januari 2020 en begint om 20:00 uur.
De cursusavonden starten om 18.30 uur en duren tot 21.30 uur. Alle avonden worden gehouden in basisschool 'De Wegwijzer', Koningin Julianalaan 2a te Rijnsburg.


Cursusdata

Maandagavond 20 januari t/m 30 maart 2020 (elke maandag behalve 24 februari).


Wat gaat het me kosten?

De Alpha-cursus is op zich gratis! Als het kan dan wordt een bijdrage in de onkosten van het eten en weekend natuurlijk op prijs gesteld.


Contact

Voor meer informatie:

Esther van Rijn
Tel: 06-23837742
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.