De Avond-Alpha is een open en laagdrempelige cursus, waarin gelovige en niet-gelovige mensen samen willen nadenken en praten over dingen als “Is er meer tussen hemel en aarde?” en “Zo ja, wat dan?”


In een tiental avonden worden in discussies over een bepaald onderwerp gedachten uitgewisseld en vragen beantwoord. Alles op een heel informele en ongedwongen manier met respect voor elke mening of gedachte. Het doel is om in deze gesprekken ook te vertellen wat het christelijk geloof nou eigenlijk inhoudt.


Deze cursus heeft geen speciale doelgroep en is voor iedereen in de leeftijd vanaf 20 jaar tot 99 jaar, zodat er altijd een gezellige mix ontstaat.


Bespreek de vragen die er toe doen
Het leukste moment van Alpha: na de inleiding ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!


Hoe ziet een avond er uit?
De cursusavond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke, warme maaltijd, waarbij men eerst de kans heeft met elkaar kennis te maken en de ‘dingen van de dag’ te bespreken. Hierna volgt een inleiding over een bepaald onderwerp, dat na de koffie in kleinere groepen besproken wordt en waarbij gelegenheid is om vragen te stellen. Rond 21:30 uur is de cursusavond afgelopen. Een ieder zal merken dat deze avonden erg gezellig en leerzaam zijn en voorbij vliegen.


Locatie cursus
Alle avonden worden gehouden in basisschool 'De Wegwijzer', Koningin Julianalaan 2a te Rijnsburg.
Ingang, via het hek aan de Christinalaan.
Als de cursus vanwege overheidsmaatregelen niet op locatie kan plaatsvinden, dan vindt die online plaats.


Wat gaat het me kosten?
De Alpha-cursus is op zich gratis! Als het kan dan wordt een bijdrage in de onkosten van het eten en weekend natuurlijk op prijs gesteld.


DATA & TIJDEN
Vanaf maandag 23 januari 2023 iedere maandag van 18:30 uur tot 21:30 uur.
Alpha duurt tien weken.

AANMELDEN
Contactpersoon: Esther van Rijn
Telefoon: 06-23837742
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.